1 af 24 Jens Julis.Tegner Jens Julis. Den 14. september er det 50 år siden, han fik sin første tegning i Midtjyllands Avis. Bryrup.Foto: Martin Ballund

Et liv med finurlige streger: 50 år som den lille mands tegner

Tirsdag den 14. september er det præcist 50 år siden, satiretegneren Jens Julius Hansen afleverede sine første streger på Midtjylland Avis’ redaktion i Silkeborg. Han tegner stadig på livet løs - men tiderne gør, at håndværket er under pres. I galleriet herover kan du se et udsnit af Jens Julius Hansens mange tegninger.

Han har rundet de 70, og 50-års jubilæet som bladtegner er lige om hjørnet. På en smeltende sensommerdag slog Jens Julius Hansen døren op til det svalende indre i det arkitekttegnede 1970’er domicil for enden af den lukkede villavej i Bryrup.

Hustruen Gitte arrangerede nybagte boller, orangemarmelade, ost og stillede friskbrygget kaffe frem, før hun diskret forlod residensen og overlod scenen til en samtale om satiretegner-kunsten gennem et halvt århundrede. Men hov, det er slet ikke kunst, det Jens Julius Hansen med det bløde, hvide hår og det konstante smil i øjenkrogen begiver sig af med.

Om at tegne...

Læs denne artikel

- og alle andre på Forum Søndag fra kun 1 krone

Forum Søndag

Dit digitale Søndagsunivers

Adgang til Forum Søndag

Adgang til fordele hos læserklubben

Forum Søndag

Dit digitale Søndagsunivers

Adgang til Forum Søndag

Adgang til fordele hos læserklubben