Fødevarer: Du spiser allerede genmodificeret mad

EU har netop godkendt en række genmodificerede afgrøder til import, men der er intet nyt i, at mennesket ændrer på planter og husdyrs gener. I dag er teknologien bare mere avanceret og kan være et vigtigt våben i kampen mod klimaforandringer, underernæring og tab af natur

Der er ændret på generne i stort set alle de afgrøder, som i dag ender på vores tallerkner. Gennem årtusinder udvalgte mennesket de kornsorter, der havde højst udbytte, hvor man ved hjælp af udvælgelse lod de egenskaber, man eftertragtede, gå i arv. Foto: Colourbox

Den sidste afgrøde inden ørkenen. Det er det tilnavn, forskere har givet byg, fordi kornarten er en af de mest hårdføre sorter, som dyrkes af mennesket. Majs, ris og hvede produceres i større mængder, men i et land som Marokko, der strækker sig ind i Sahara-ørkenen, ligger byg på andenpladsen, fordi...

Læs denne artikel

- og alle andre på Forum Søndag fra kun 1 krone

Forum Søndag

Dit digitale Søndagsunivers





Adgang til Forum Søndag

Adgang til fordele hos læserklubben

Forum Søndag

Dit digitale Søndagsunivers





Adgang til Forum Søndag

Adgang til fordele hos læserklubben