Halloumi: Osten, der vil smelte dit hjerte

Halloumifritter med dip Foto: Anne Marie Jo

Af Rasmus Zepernick
redaktion@m-jylland.dk

Ideen til denne bog startede for flere år siden, da jeg selv stoppede med at spise kød, men kunne mærke, at jeg savnede nogle af de opskrifter, jeg plejede at lave. Og selvom jeg ikke længere spiste kød, satte jeg stadig pris på en god burger. Jeg havde samtidig svært ved, og ikke rigtig lyst til, at ændre alle mine madvaner, fordi jeg ikke længere brugte en af ingredienserne. Derfor begyndte jeg at overveje, hvordan jeg kunne undgå at opgive alle de retter, jeg var så glad for. Da min kæreste præsenterede mig for halloumi, var det, som om det hele faldt på plads for mig – jeg kunne nemlig blive ved med at lave den mad, jeg elsker. Mit håb med denne bog er at inspirere flere til at prøve halloumi – både i retter, de allerede kender, og på måder, de måske ikke har tænkt på før. For mig har halloumi været den perfekte erstatning for kød i mange retter, men du kan selvfølgelig sagtens fortsætte med at spise kød, samtidig med at du prøver halloumi, for den smager fantastisk til det meste. Jeg vil faktisk gå så langt som til at sige, at mange af retterne, jeg lavede før, er blevet bedre, efter jeg skiftede kødet ud. Derfor er alle opskrifterne i bogen uden kød, også dem du normalt vil forbinde med det. Jeg vil vise, hvor nemt det er at bruge halloumi som direkte erstatning. Flere af opskrifterne kender du nok allerede, bare i en lidt anden version, og nogle af dem har du sikkert ikke hørt om før. Alle opskrifterne har dog en ting til fælles: De er alle simple opskrifter, hvor de fleste kan være med.

Halloumifritter med dip (2 pers.)...

Læs denne artikel

- og alle andre på Forum Søndag fra kun 1 krone

Forum Søndag

Dit digitale Søndagsunivers





Adgang til Forum Søndag

Adgang til fordele hos læserklubben

Forum Søndag

Dit digitale Søndagsunivers





Adgang til Forum Søndag

Adgang til fordele hos læserklubben