Eksperimenter med maden: Græs og hamp på tallerkenen

Lupin, gåsefod og græs er noget af det, som måske vil blive almindeligt på danske middagsborde i en ikke alt for fjern fremtid. Der eksperimenteres og forskes på livet løs i, hvordan planteprotein kan erstatte vores kød og mejeriprodukter, og det handler ikke kun om klima, men også om at lave produkter, vi faktisk har lyst til at spise

I øjeblikket forskes der på livet løs på universiteter og i virksomheder, så vi kan få nye bud på, hvordan planteproteiner kan havne på vores tallerkener, enten som ingrediens i sig selv eller som en del af andre produkter. Foto: Colourbox

CO2-udledningen skal ned, så vi skal lægge mindre kød og flere planter på tallerkenen. Nogenlunde sådan kan man opsummere det mest iøjnefaldende ved de nye officielle kostråd, som vi fik i begyndelsen af januar. Kostråd, som for første gang tager klimaet med i betragtning og derfor også an...

Læs denne artikel

- og alle andre på Forum Søndag fra kun 1 krone

Forum Søndag

Dit digitale Søndagsunivers





Adgang til Forum Søndag

Adgang til fordele hos læserklubben

Forum Søndag

Dit digitale Søndagsunivers





Adgang til Forum Søndag

Adgang til fordele hos læserklubben