Plads til 3800 boliger: Eriksborg er en bydel med et tårnhøjt ambitionsniveau

Læs hele historien om den nye bydel Eriksborg, der lige nu er i sin spæde start med opførelse mellem skove, enge og søer på strækningen mellem Gødvad og Grauballe

På kortet her ses en væsentlig del af den overordnede plan for Eriksborg, der er udformet af Laban Arkitekter. Laban Arkitekter kalder det fremhævede område for »Skovsløjfen« for netop at fremhæve naturen. Men faktisk er området større end det grønne og fremhævede her på kortet. Der er også boliger på vej i skovområdet syd for det farvede område, ligesom et areal mod nord er påtænkt til kommunale faciliteter såsom institution og skole samt flere boliger. Her kan der også være en dagligvarebutik. Lige nu-og-her er byggemodningen i gang i de to røde cirkelområder, der er defineret som delområde 1 og 2. Delområde 1 består af 32 gårdhavehuse og et mindre antal parcelhusgrunde, mens delområde 2 består af cirka 60 etageboliger samt 17 parcelhusgrunde.

Søren Nielsen
Digital Redaktør| sn@midtjyllandsavis.dk

Det er så stort et boligområde, at man næsten ikke ved, hvor man skal begynde.

Men helt ind til kernen, så handler området med det fine navn, Eriksborg, om et af de største byudviklingsprojekter i kommunens historie.

Det er her i det 250 hektar store område, at der måske på sigt kommer til at bo 7.000 borgere. Altså...

Læs denne artikel

- og alle andre på Forum Søndag fra kun 1 krone

Forum Søndag

Dit digitale Søndagsunivers

Adgang til Forum Søndag

Adgang til fordele hos læserklubben

Forum Søndag

Dit digitale Søndagsunivers

Adgang til Forum Søndag

Adgang til fordele hos læserklubben